A 10 legfontosabb ok, amiért sárga színű adóvevőt kell használnod!

A piacon lévő legtöbb adóvevő színe fekete. Miért nem dobnak piacra a gyártók többféle színben elérhető adóvevőt? A válasz egyszerű. A fekete színű készülékház kevésbé koszolódik, olcsóbb az előállítása és kevésbé látszanak rajta a karcok, ütődések, mint a színes kivitelű rádiókon. A Motorola termékkínálatában azonban találkozhatunk a feketén kívül más színekkel is. A Motorola TLRK T80Extreme adóvevő például sárga színű, a T92 pedig rikító sárgás-zöld így nagyon könnyű észrevenni akkor is, ha vízbe esik. A Motorola cég Vertex Standard márkájú adóvevői között is találunk színes kivitelt: az EVX-S24-es rádió citromsárga színével szinte egyedülálló a digitális adóvevők sorában. Miért és kinek éri meg jobban sárga adóvevőt vásárolni és nem a már megszokott feketét? Felsorolunk 10 érvet a sárga adóvevők mellett!

 

  1. Az ÉJSZAKAI MŰSZAKBAN EGYEDÜL DOLGOZÓK (pl. biztonsági őrök), könnyebben meglátják a sötétben mint egy fekete rádiót, különösen ha a földre esik.
  2. Használhatod „FŐNÖKI KÉSZÜLÉKNEK”, így könnyen felismered, melyik adóvevőt kell kivenned reggelenként a tartóból. 🙂 Továbbá a Vertex standard EVX-S24 sárga készülékbe olyan felügyeleti funkciók programozhatók bele, mint az adás megszakítás, készülék letiltás és távvezérlés.
  3. Használhatod „VÉSZHELYZETI KÉSZÜLÉKNEK” iskolai környezetben, mivel csak a sárga Vertex standard EVX-S24 készüléket programozhatod a helyi közbiztonsági átjátszókkal való használatra.
  4. Használhatod „KÜLTÉRI KÉSZÜLÉKKÉNT” olyan vendéglátó környezetben, ahol a beltérben dolgozók, például pultosok, takarítók diszkrét, fekete készülékeket használnak, és az időjárási hatásoknak jobban kitett, inkább kültérben dolgozók, például biztonsági őrök, karbantartók sárga adóvevővel az oldalukon könnyebben megkülönböztethetők. A Motorola T80 Exterem típus IPX4-es védettségű, így ellenáll a fröccsenő víznek, kültéri használatra nagyon is alkalmas!
  5. Használhatod „ÉPÍTKEZÉSEKEN”, ahol a sok fekete és sötét színű szerszám között könnyebb megtalálni a sárga adóvevőt. A Vertex Standard EVX-S24 sárga adóvevő masszív, megbízható, és porban, hulladékban és törmelékben is jól felismerhető a színe miatt.
  6. Használhatod „STÁTUSZJELZŐKÉNT” – egyértelmű megkülönböztetés a csoportban dolgozók számára. Azt, akinél a sárga készülék van, könnyen felismeri a többi dolgozó és az ügyfelek is.
  7. Használhatod „VÉSZHELYZETI SZEMÉLYHÍVÓKÉNT”. A legtöbb személyhívó csak egyoldalú vételre képes, míg a Vertex Standard EVX-S24 sárga színű adóvevője nemcsak a Quick Call II személyhívásokat tudja fogadni, hanem adóvevő is, amellyel egy önkéntes tűzoltó egy helyszínről kommunikálhat, és koordinálhatja a diszpécsert és a helyszínre tartó többi csapattagot. A sárga EVX-S24 készülék lehet a legmagasabb rangú önkéntesnél, aki az utasításokat adja.
  8. Használhatod olyan dolgozóknál, akik EGYENRUHÁJUKON viselhetik a készüléket. A sárga színű adóvevőnek köszönhetően a kulcsfontosságú dolgozók gyorsan felismerhetők.
  9. A már fent is említett Motorola T92-es adóvevőt könnyen megtalálod, ha VÍZBE ESIK. Így minden vízi sportoló számára kifejezetten javasolt könnyen észrevehető – akár sárga – színű vízálló adóvevőt vásárolni!
  10. És nem utolsó sorban a GYEREKEK számára is vonzóbb lehet egy színes “játék” adóvevő, mint a fekete fehér. Kifejezetten gyermekek céljára készítette a Motorola a T41-es adóvevő családot amelyet zöld, kék vagy narancssárga színben is megvásárolhatsz.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

15 + 18 =